• itulau_fanua

Faia o talafaasolopito: E mafai e Tesla ona taʻitaʻia i le taimi sili ona lelei a le pisinisi talu mai le Model T

Atonu o loʻo tatou molimauina le taimi sili ona taua i le tala faʻasolopito o taʻavale talu ona fausia e Henry Ford le laina gaosiga Model T i le seneturi talu ai.
O loʻo faʻateleina faʻamaoniga e faʻapea o le vaiaso nei o le Tesla Investor Day event o le a faʻafeiloaʻi ai se vaitau fou i le fale gaosi oloa.Faatasi ai ma i latou, o taavale eletise e le gata e sili atu le taugofie e faagaoioia ma tausia nai lo le penisini ma taavale tiso, ae taugofie foi le gaosiga.
I le maeʻa ai o le Tesla Autonomy Day 2019, Battery Day 2020, AI Day I 2021 ma AI Day II 2022, Investor Day o le mea aupito lata mai lea i se faasologa o mea ola e faʻamatalaina ai tekinolosi Tesla o loʻo atiaʻe e La ma mea latou te aumaia i fuafuaga i le lumanaʻi.lumanai.
E pei ona faʻamaonia e Elon Musk i se tweet i le lua vaiaso talu ai, o le Investor Day o le a tuuto atu i le gaosiga ma le faʻalauteleina.Le vaega lata mai o le misiona a Tesla e faatelevave le suiga i taavale eletise.
E silia ma le 1 piliona penisini ma tiso taavale i le lalolagi i le taimi nei.E tasi le piliona paipa si'usi'u o lo'o fa'amatu'u atu mea leaga oona i le ea tatou te manavaina i aso uma.
E tasi le piliona paipa fa'asuava'e e fa'aosoina le kaponi i le ea o le lalolagi, lea e sili atu i le 20 pasene o fa'aletausaga fa'aletausaga.
Afai e manaʻo tagata e taofia le kanesa e mafua ai le filogia o le ea oona mai o tatou taulaga, afai tatou te mananaʻo e faʻaitiitia le faʻalavelave o le tau ma fausia se paneta e nofo ai, e manaʻomia ona tatou maua le faitau piliona o kesi ma le tiso asu mai o tatou auala.Aveese i latou i se taimi vave e mafai ai..
O le laasaga muamua e sili ona talafeagai i lenei sini o le taofi lea o le faʻatau atu o pusa fat oona fou, lea o le a faʻateleina ai le faʻafitauli.
I le 2022, e tusa ma le 80 miliona taavale fou o le a faʻatau atu i le lalolagi atoa.E tusa ma le 10 miliona o latou o taʻavale eletise uma, o lona uiga i le 2022 o le ai ai le isi 70 miliona (tusa ma le 87%) fou faʻaleagaina o penisi ma tiso i luga o le paneta.
O le averesi o le umi o le ola o nei taavale manogi leaga e mu e silia ma le 10 tausaga, o lona uiga o taavale penisini ma tiso uma na faʻatau atu i le 2022 o le a faʻaleagaina ai o tatou taulaga ma o tatou mama i le 2032.
O le vave ona tatou taofi le fa'atauina atu o ta'avale penisini ma tiso, o le vave fo'i lea ona maua e a tatou 'a'ai le ea mama.
O sini autu e tolu i le faʻavaveina o le vaega mai nei pamu faʻaleagaina o:
Investor Day o le a faʻaalia ai pe faʻafefea ona fuafua le kamupani eletise sili ona tele i le lalolagi e ausia le sini lona tolu.
Na tusia e Elon Musk i se tweet talu ai nei: "Master Plan 3, The Path to a Fully Sustainable Energy Future of the Earth o le a faʻaalia ia Mati 1st.E susulu le lumanaʻi!
Ua 17 tausaga talu ona faʻaalia e Musk le uluaʻi "fuafuaga faʻapitoa" a Tesla, lea na ia faʻataʻatia ai le fuafuaga atoa a le kamupani e amata i taʻavale maualuga, maualalo le tele ma agai atu i taʻavale taugofie, maualuga le tele.
E oʻo mai i le taimi nei, ua faʻataunuʻuina e Tesla lenei fuafuaga ma le le atoatoa, o loʻo alu ese mai taʻavale taʻavale taugata ma maualalo ma taʻavale taugata (Roaster, Model S ma X) i le taugofie ma le maualuga o le Model 3 ma le Y faʻataʻitaʻiga.
O le isi vaega o le a faʻavae i luga o le tolu-tupulaga faʻavae a Tesla, lea e talitonu le toʻatele o tagata suʻesuʻe o le a ausia le sini a Tesla mo se faʻataʻitaʻiga $ 25,000.
I se faʻamatalaga talu ai nei a le aufaipisinisi, Morgan Stanley's Adam Jonas na taʻua o le COGS o loʻo iai nei Tesla (tau o faʻatau) e $ 39,000 i le taʻavale.O lenei mea e faʻavae i luga o le faʻavae lona lua o Tesla.
Investor Day o le a vaʻai pe faʻafefea ona faʻaogaina e Tesla le alualu i luma o le gaosiga o le COGS mo le faʻavae lona tolu a Tesla i le $ 25,000.
O se tasi o taʻiala taʻiala a Tesla pe a oʻo mai i le gaosiga o le, "O vaega sili ona lelei e leai ni vaega."O le gagana, e masani ona taʻua o le "tapēina" o se vaega poʻo se faʻagasologa, o loʻo taʻu mai ai e vaʻaia e Tesla ia lava o se kamupani polokalama, ae le o se gaosiga.
O lenei filosofia e faʻaogaina mea uma e fai e Tesla, mai lona laʻititi laʻititi i le ofoina atu na o ni nai faʻataʻitaʻiga eseese.E le pei o le tele o taʻavale masani e ofoina atu le faitau selau o faʻataʻitaʻiga, e ofoina atu e taʻitasi se filifiliga ofoofogia.
E mana'omia e 'au tau maketi ona suia a latou sitaili e fai ai le "tulaga ese'esega" ma le USPs (Unique Selling Points), latou te mana'omia le fa'amaonia o tagata fa'atau e ui o la latou mea fa'amu penisini o se fa'ailoga o le 19 seneturi, ua manatu o le lomiga mulimuli, sili po'o le "fa'atapula'a. ”.
E ui ina manaʻomia e le matagaluega faʻatautaʻavale masani le tele ma le tele o "foliga" ma "filifiliga" e faʻatau atu ai a latou tekinolosi 19th seneturi, o le faʻalavelave lavelave na faia ai se miti taufaafefe mo matagaluega gaosiga.
Na fa'agesegese ma fa'atetele falegaosimea ona o lo'o mana'omia pea ona toe fa'aleleia le tele o fa'ata'ita'iga fou ma sitaili.
Aʻo faʻateleina kamupani taʻavale masani, o loʻo faia e Tesla le faʻafeagai, tipi i lalo vaega ma faiga ma faʻafaigofie mea uma.Faʻaalu taimi ma tupe i oloa ma gaosiga, ae le o le maketiina.
Masalo o le mafuaaga lena o le tupe mama a Tesla i le taavale i le tausaga talu ai na sili atu i le $ 9,500, e valu taimi o le tupe mama a Toyota i le taavale, lea sa i lalo ifo o le $ 1,300.
O lenei galuega fa'alelalolagi o le fa'ate'aina o le fa'atosina ma le lavelave i oloa ma gaosiga e ta'ita'i atu ai i ni fa'alavelave fa'atosina se lua o le a fa'aalia i le pito i lalo ole tagata teufaafaigaluega.Tu'u tasi ma le fausaga maa 4680.
O le tele o 'au robot e te vaʻaia i fale gaosi taavale o loʻo faʻapipiʻiina le faitau selau o fasi pepa e fausia ai le mea ua taʻua o le "tino paʻepaʻe" o le faʻavaa o se taʻavale aʻo leʻi valiina faʻatasi ma le afi, felauaiga, axles., Fa'agata, uili, faitoto'a, nofoa ma isi mea uma e feso'ota'i.
O le faia o se tino paʻepaʻe e manaʻomia ai le tele o le taimi, avanoa ma tupe.I nai tausaga ua tuanaʻi, ua faʻafouina e Tesla lenei faiga e ala i le atinaʻeina o monolithic castings e faʻaaoga ai le masini masini tui tui sili ona maualuga i le lalolagi.
O le tuʻuina atu e matua tele lava na tatau ai i le au inisinia a Tesla ona atiaʻe se alumini alumini fou e mafai ai ona tafe le alumini uʻamea i vaega faigata uma o le limu aʻo leʻi faʻamalosia.Ose fa'ato'aga fa'ato'aga moni i le inisinia.
E mafai ona e vaʻai Giga Press i le gaioiga ile Tesla's Giga Berlin Fly ile vitio.I le 1:05, e mafai ona e vaʻai i le robot o loʻo faʻapipiʻiina le pito i tua o le faʻataʻitaʻiga Y pito i lalo mai le Giga Press.
Na taʻua e Adam Jonas o Morgan Stanley, o le tele o le tuʻuina atu o Tesla na mafua ai ni vaega taua se tolu o le faʻaleleia.
Fai mai Morgan Stanley, o le fale gaosi Tesla's Berlin e mafai nei ona gaosia 90 taavale i le itula, ma taʻitasi taʻavale e 10 itula e gaosia ai.E faatoluina le 30 itula e maua ai se taavale i le fale gaosi Volkswagen's Zwickau.
Faatasi ai ma le vaapiapi o oloa, Tesla Giga Presses e mafai ona faʻafefeteina atoa le tino i le aso atoa, i aso uma, e aunoa ma le manaʻomia e toe faʻaleleia mo faʻataʻitaʻiga eseese.O lona uiga o le faʻasaoina tele o tau faʻatusatusa i ana taʻavale masani faʻatauvaʻa, lea e faʻamalosia ai le lavelave o le ueloina o le faitau selau o vaega i le gasologa o itula e fai ai vaega e mafai e Tesla ona gaosia i sekone.
A'o fa'atupuina e Tesla lana monocoque mole i le taimi atoa o le gaosiga, o le tau o le ta'avale o le a pa'u tele.
Fai mai Morgan Stanley, o le faʻamalosi malosi o se faʻamalosi mo taʻavale eletise taugofie, lea, faʻatasi ma le faʻasaoina o tau mai le Tesla's 4680 faʻapipiʻi maa, o le a taʻitaʻia ai se suiga tele i le tau o le gaosiga o taavale eletise.
E lua mafua'aga autu e mafai ai e le pusa maa fou 4680 ona maua se fa'aputuga tele o tau.Muamua o le gaosiga o sela lava ia.O le Tesla 4680 maa o loʻo gaosia e faʻaaoga ai se faʻagasologa o gaosiga faʻaauau e faʻavae tupa.
O le tau fa'asaoina lona lua e sau mai le fa'apipi'iina o le pusa maa ma feso'ota'i i le tino autu.
I faʻataʻitaʻiga muamua, na faʻapipiʻiina maa i totonu o le fausaga.O le pusa maa fou o se vaega moni o le mamanu.
O nofoa ta'avale e fa'amau sa'o i le ma'a ona si'i lea i luga e fa'ataga ai le avanoa mai lalo.O le isi faiga fou gaosiga tulaga ese ia Tesla.
I le Tesla Battery Day 2020, na faʻalauiloaina ai le atinaʻeina o le gaosiga o le 4680 fou ma le mamanu poloka poloka.Fai mai Tesla i le taimi o le mamanu fou ma le gaosiga o le gaosiga o le a faʻaitiitia ai le tau o le maa i le kWh i le 56% ma le tau faʻafaigaluega i le kWh e 69%.GWh.
I se tala talu ai nei, na taʻua ai e Adam Jonas o le Tesla's $ 3.6 piliona ma le 100 GWh Nevada faʻalauteleina o loʻo faʻaalia ai o loʻo i luga o le ala e ausia ai le tau faʻasaoina na valoia i le lua tausaga talu ai.
Investor Day o le a fa'atasi uma nei atina'e gaosiga ma e ono aofia ai fa'amatalaga o se fa'ata'ita'iga fou taugofie.
I le lumanaʻi, o tau o le faʻatau, faʻaogaina ma le tausia o taavale eletise o le a faʻaitiitia tele, ma o le vaitau o afi afi i totonu o le a iu lava ina muta.O se vaitau sa tatau ona muta i le tele o tausaga ua mavae.
E tatau ona tatou fiafia uma i le lumanaʻi loloto o taʻavale eletise taugofie.
Na amata ona susunuina e tagata le koale i se aofaiga tele i le taimi muamua o suiga tau pisinisi i le 18th seneturi.Faatasi ai ma le oʻo mai o taavale i le seneturi lona 20, na amata ona matou susunuina le tele o penisini ma le tiso, ma talu mai lena taimi ua faʻaleagaina ai le ea i totonu o matou taulaga.
I aso nei e leai se tasi e nofo i aai e mama le ea.E leai ma se tasi o i matou na iloa pe faape’i.
O se i'a ua alu lona ola i se vaituloto leaga e ma'i ma le fiafia, ae na ona talitonu o le ola lea.O le pu'eina o se i'a mai se vaituloto leaga ma tuu i totonu o se vaituloto mama o se lagona uiga ese.Na te leʻi manatu o le a ia maua se lagona lelei.
I se taimi i le lumanaʻi e le o mamao, o le a tu le taavale penisini mulimuli mo le taimi mulimuli.
Daniel Bleakley o se tagata suʻesuʻe ma cleantech faufautua ma se talaaga i inisinia ma pisinisi.E malosi lona fiafia i taavale eletise, malosiaga faʻafouina, gaosiga, ma faiga faʻavae lautele.