• itulau_fanua

Tulaga o taavale eletise: 2023 o le a avea ma tausaga faʻafefe mo taavale mamafa

O se lipoti talu ai nei e faʻavae i luga o faʻamatalaga a le futurist Lars Thomsen faʻaalia le lumanaʻi o taavale eletise e ala i le faʻailoaina o faiga autu o maketi.
E mata'utia le atina'eina o ta'avale eletise?O le si'itia o tau o le eletise, tau o le tau ma le le lava o meafaitino ua mafua ai le masalosalo i le lumanaʻi o taavale eletise.Ae afai e te vaʻavaʻai i le lumanaʻi atinaʻe o le maketi i Europa, Amerika ma Saina, o loʻo faʻateleina taavale eletise i le lalolagi atoa.
E tusa ai ma faʻamaumauga a le SMMT, o le aofaʻi o le resitalaina o taavale fou a Peretania i le 2022 o le a 1.61m, lea e 267,203 o taʻavale eletise mama (BEV), faʻamauina mo le 16.6% o faʻatauga fou, ma le 101,414 o taʻavale faʻapipiʻi.hybrid.(PHEV) E tusa ma le 6.3% o le faatauina atu o taavale fou.
O se taunuuga, o taavale eletise mama ua avea ma eletise lona lua sili ona lauiloa i Peretania.E tusa ma le 660,000 taavale eletise ma le 445,000 plug-in hybrid electric vehicles (PHEVs) i Peretania i aso nei.
O se lipoti a le Juice Technology e faʻavae i luga o faʻamatalaga a le lumanaʻi o Lars Thomsen e faʻamaonia ai o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le vaega o taavale eletise, e le gata i taavale, ae faʻapea foʻi i felauaiga lautele ma taavale mamafa.O lo'o lata mai se fa'alavelave pe a sili atu le taugofie o pasi eletise, veni ma taxi nai lo le tiso po'o le penisini ta'avale.O lenei mea o le a faia ai le filifiliga e faʻaaoga se taavale eletise e le gata i le siosiomaga, ae faʻapea foi le tamaoaiga.
O lo'o lata mai se fa'alavelave pe a sili atu le taugofie o pasi eletise, veni ma taxi nai lo le tiso po'o le penisini ta'avale.
Ae ui i lea, ina ia mafai ona faʻafetaui le faʻatupulaia o le numera o taʻavale eletise, ma aua le faʻagesegese le faʻalauteleina o le atinaʻe, e manaʻomia le faʻalauteleina o fesoʻotaʻiga tau.E tusa ai ma le tala a Lars Thomsen, o le manaʻoga i vaega uma e tolu o le faʻatupeina o atinaʻe (autobahns, nofoaga ma fale) o loʻo faʻatupulaia faʻateleina.
O le filifilia lelei o nofoa ma le filifilia o le nofoaga sa'o mo nofoa ta'itasi ua taua tele nei.Afai e manuia, o le a mafai ona maua mai i le lautele o loʻo faʻatupeina atinaʻe e le o le faʻapipiʻiina lava ia, ae e ala i auaunaga faʻapitoa, e pei o le faʻatau atu o meaʻai ma meainu i le nofoaga e faʻatau ai.
I le va'ava'ai atu i le atina'eina o le maketi o le lalolagi, e foliga mai e le'i taofia lava le tulaga o le gaosiga o le malosi fa'afouina ma o lo'o fa'aauau pea ona pa'u le tau o nei malosiaga.
O lo'o matou fa'atauina nei i maketi eletise ona o le tasi puna malosi (kesi fa'alenatura) e fa'atele ai le taugata o le eletise (fa'atasi ai ma isi mea le tumau).Ae ui i lea, o le tulaga o loʻo i ai nei e le tumau, aua e fesoʻotaʻi vavalalata ma feeseeseaiga faʻa-geopolitical ma mea tau tupe.I se taimi umi ma le umi, o le a taugofie le eletise, o le a tele mea faʻafouina o le a maua ma o le a sili atu le atamai.
O le a taugofie le eletise, sili atu le malosi faʻafouina o le a gaosia, ma o fesoʻotaʻiga o le a sili atu le atamai
Fa'asoa fa'atupuina e mana'omia se fa'asologa atamai e fa'asoa ai ma le atamai le mana avanoa.Talu ai e mafai ona toe faʻaleleia taʻavale eletise i soʻo se taimi latou te nofonofo ai, o le a latou faia se sao taua i le faʻamautuina o le faʻasologa e ala i le faʻatumauina o tumutumu o gaosiga.Ae peitai, mo lenei mea, o le puleaina o uta malosi o se mea e manaʻomia muamua mo nofoaga fou uma e ulufale atu i le maketi.
O loʻo iai ni eseesega iloga i le va o atunuʻu Europa e uiga i le tulaga o le atinaʻeina o atinaʻe tau.I Scandinavia, Netherlands ma Siamani, mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻeina o atinaʻe ua matua maualuga lava.
O le lelei o le faʻapipiʻiina o atinaʻe o lona fausiaina ma le faʻapipiʻiina e le tele se taimi.E mafai ona fuafuaina ma fausia nofoaga e fa'amea ai i luga o le alatele i vaiaso po'o masina, a'o nofoaga e fa'amea ai i le fale po'o le galuega e itiiti se taimi nai lo le fuafuaina ma le fa'apipi'iina.
A tatou talanoa la e uiga i “infrastructure” e le o le uiga o le taimi lea e masani ona fau ai auala tetele ma alalaupapa mo fale eletise faaniukilia.E oo lava la i atunuu o loo tua i tua e mafai ona vave maua.
I le taimi fa'aletausaga, o fa'alapotopotoga fa'apitoa e totogia o le a i so'o se mea e talafeagai mo le au fa'atautaia ma tagata fa'atau.E manaʻomia foʻi ona fetuunaʻi le ituaiga o faʻatonuga i le nofoaga: a uma, o le a le aoga o le 11kW AC charger i se pamu kesi pe afai e manaʻo tagata e taofi mo se kofe poʻo se 'ai e 'ai aʻo leʻi malaga?
Ae ui i lea, o lo'o fa'atauva'a atu le fa'atauga o paka ta'avale a faletalimalo po'o paka fa'afiafia, nai lo le fa'atosina vave ae taugata fa'ato'aga DC: paka ta'avale faletalimalo, nofoaga fa'afiafia, fa'afiafiaga turisi, faleoloa, malae va'alele ma paka pisinisi.20 AC mo le tau o le tasi HPC (High Power Charger).
E fa'amaonia mai e tagata fa'aoga ta'avale eletise e fa'apea o le mamao o aso ta'itasi o le 30-40 km (18-25 maila), e le mana'omia le asiasi atu i nofoaga fa'alaua'itele.Pau lava le mea e tatau ona e faia o le faʻapipiʻi o lau taavale i se mea e faʻasala ai i le aso i le galuega ma e masani ona umi i le fale i le po.E fa'aoga uma i le alternating current (alternating current), lea e fa'agesegese ma fesoasoani e fa'alautele le ola o le maa.
O ta'avale eletise e tatau ona va'aia atoa.O le mafuaaga lena e te manaʻomia ai le ituaiga saʻo o le nofoaga e faʻasala ai i le nofoaga saʻo.Ona fa'atutusa ai lea o nofoaga fa'atumu e fausia ai se feso'ota'iga tu'ufa'atasi.
Ae peitai, o le mea mautinoa, o le AC e molia i le fale poʻo le galuega o le a avea pea ma filifiliga taugofie mo tagata faʻaoga ona o le tele ma le tele o fesuiaiga o tau o loʻo ofoina atu seʻia oʻo i le 2025, faʻaitiitia ai le faʻatupeina o fesoʻotaʻiga.o le aofaʻi o le malosi faʻafouina o loʻo maua i luga o le faʻasologa, o le taimi o le ao poʻo le po ma le uta i luga o le faʻasologa, o le molia i lena taimi e faʻaitiitia ai tau.
E iai mafuaaga fa'apitoa, tamaoaiga ma le si'osi'omaga mo lenei mea, ma e mafai ona fa'amanuiaina le fa'atulagaina o le fa'atonuina o le fa'atonuga (atamai) i le va o ta'avale, tagata fa'atau fale ma fa'alapotopotoga.
E ui o le lata i le 10% o taavale uma e faʻatau atu i le lalolagi i le 2021 o le a avea ma taʻavale eletise, ae naʻo le 0.3% o taavale mamafa o le a faʻatau atu i le lalolagi atoa.E oʻo mai i le taimi nei, o taʻavale eletise mamafa naʻo le tele na faʻapipiʻiina i Saina ma le lagolago a le malo.O isi atunuu ua faalauiloa fuafuaga e faaeletise taavale mamafa, ma ua faalautele e le au gaosi oloa a latou oloa.
I le tulaga o le tuputupu aʻe, matou te faʻamoemoe e faʻateleina le aofaʻi o taavale mamafa eletise i luga o le auala i le 2030. A oʻo i le taimi e malepe ai le eletise eletise e sui ai taavale mamafa tiso, o lona uiga pe a maualalo le tau atoa o le umiaina, o le filifiliga o le a agai i luma. eletise.E oʻo atu i le 2026, toetoe o faʻaoga uma ma faʻataʻitaʻiga o galuega o le a faasolosolo malie lava ona oʻo i lenei tulaga faʻafefe.O le mea lea, e tusa ai ma faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o eletise eletise i nei vaega o le a sili atu le maualuga nai lo le mea na tatou vaʻaia i taavale pasese i aso ua mavae.
O le US o se itulagi ua matua tuai i tua atu o Europa i le atinaʻeina o taavale eletise.Ae ui i lea, o faʻamaumauga o loʻo i ai nei o loʻo taʻu mai ai o le faʻatauga o taavale eletise a Amerika ua faʻatupulaia vave i tausaga talu ai nei.
O pili maualalo o tau ma tau maualuga o le kesi, ae le o le taʻua o le tele o oloa fou ma le faʻamalosia e pei o se laina atoa o veni ma pikiapu, ua fatuina ai le malosi fou mo le faʻaaogaina o taavale eletise i Amerika.O le fa'atauga fa'atautaiga tele o le EV i le itu i sisifo ma le itu i sasa'e o lea ua si'itia i uta.
I le tele o eria, o taʻavale eletise o le filifiliga sili lea, e le gata mo mafuaʻaga o le siosiomaga, ae faʻapea foi mo mafuaaga tau tamaoaiga ma galuega.O lo'o fa'ateleina fo'i le fa'atuputeleina o fa'atonuga o ta'avale eletise i totonu o Amerika, ma o le lu'itau o le fa'aauau pea lea o le fa'atupulaia o le mana'oga.
I le taimi nei, o Saina o loʻo i ai sina paʻu, ae o le isi lima tausaga o le a liliu mai le faʻaulufale mai o taʻavale i le faʻatau atu o taavale.O manaoga i totonu o le atunuʻu e faʻamoemoe e toe faʻaleleia ma faʻaalia le malosi o le tuputupu aʻe i le amataga o le 2023, ae o le a maua e le au gaosi Saina le faʻateleina o sea maketi i Europa, US, Asia, Oceania ma Initia i tausaga a sau.
E oʻo atu i le 2027, e mafai e Saina ona oʻo atu i le 20% o le maketi ma avea ma tagata taʻutaʻua i le faʻafouga ma le feʻaveaʻi fou i le vaeluaga i le umi.Atonu o le a sili atu ona faigata mo Europa masani ma Amerika OEM ona tauva ma a latou tagata tauva: i tulaga o vaega autu e pei o maa ma mea tau eletise, atamai faʻapitoa ma le taʻavale tutoʻatasi, e le gata i luma o Saina ae, sili ona taua, vave.
Se'i vagana o OEM masani e mafai ona matua fa'ateleina lo latou fetuutuuna'i e fa'afouina, o le a mafai e Saina ona fa'aaogaina se pusi tele o le pai i le vaeluaga i le umi.